Om Skolan

Välkommen till Svenska Skolan Marbella!

Vi är en liten engagerad skola för svensktalande barn i Marbella på Costa del Sol i Spanien. Vi driver förskola från 3 år, grundskolan F-9. Vår skola ligger i ett vackert naturområde i Marbella nära Puerto Banús. Vi har en egen trädgård med pool, konstgräsplan för fotboll samt  tillgång till stora lekområden med klätterträd och sandlåda. Skolan ligger även nära en större park samt har gångavstånd till stranden.

 

Svenska Skolan Marbella följer Skolverkets direktiv och undervisningen sker enligt svensk läroplan. Skolan startades i september 2003 med 15 elever. I dagsläget går ca 195 barn/elever på skolan och vi har kapacitet för upp till 200 barn/elever.

 

På svenska skolan i Marbella är varje barn unikt. Genom att bemöta alla våra barn på ett personligt sätt får vi dem att känna sig sedda. Vi vill att alla våra elever ska kunna känna sig trygga med sitt eget synsätt, accepterade för den de är och kunna stå för vad de tycker.

Pedagogik

Svenska Skolan Marbella

På svenska skolan i Marbella är varje barn unikt. Genom att bemöta alla våra barn på ett personligt sätt får vi dem att känna sig sedda. Vi vill att alla våra elever ska kunna känna sig trygga med sitt eget synsätt, accepterade för den de är och kunna stå för vad de tycker. Hos oss är alla individer.

Miljö

JAX_1885

2013 så flyttade vi till vår nya centralt belägna skola i området Urbanización La Alzambra / Nueva Andalucia, helt nya lokaler, samt stort inhägnat grönområde, vi har också en 25 meter stor pool, samt flera möjligheter för sport och fritidsaktiviteter.

Maten

Veckomenyn

Svenska Skolan Marbella

Att skolmåltiden är god, näringsriktig och omtyckt av elever är av stor betydelse. En bra skollunch underlättar inlärningen och främjar såväl bra matvanor som god hälsa hos eleverna. Det är viktigt att det finns mat där man “alltid” kan hitta något man tycker om, när maten är god så får barnen i sig det dem behöver. Vi serverar ekologisk mat utan livsmedelstillsatser, inte eller någon form av processad mat.