Om Skolan

Styrelsen

Välkommen till Svenska Skolan i Marbella!

Vi är en liten engagerad skola för svensktalande barn i Marbella på Costa del Sol i Spanien. Vi driver förskola från 3 år, förskoleklass och grundskola åk 1-6.

 

Vi erbjuder även kompletterande svenska för elever med svenskanknytning som studerar på andra skolor.

 

Vår skola är trygg och trivsam. Vi arbetar åldersintegrerat och alla känner varandra. Detta bidrar till att skapa en harmonisk miljö och en bra grund för ett positivt skolarbete. Undervisningsgrupperna är små, vilket gör att varje barn får den undervisning och det stöd som just han eller hon behöver.

Språk är en viktig del av undervisningen och spanska och engelska är levande i skolan redan från förskolan.

 

Vår skola ligger i ett vackert naturområde i Marbella nära Puerto Banús. Vi har en egen trädgård med pool, tillgång till stora lekområden och en stor matsal. På området finns även flera sportfaciliteter som barnen kan använda på rasterna samt på fritids.

 

Svenska skolan Marbella följer Skolverkets direktiv och undervisningen sker enligt svensk läroplan. Skolan startades i september 2003 med 15 elever. I dagsläget går ca 140 barn/elever på skolan och vi har kapacitet för upp till 150 barn/elever.

Pedagogik

Klass2314v40

På svenska skolan i Marbella är varje barn unikt. Genom att bemöta alla våra barn på ett personligt sätt får vi dem att känna sig sedda. Vi vill att alla våra elever ska kunna känna sig trygga med sitt eget synsätt, accepterade för den de är och kunna stå för vad de tycker. Hos oss är alla individer.

Miljö

2013 så flyttade vi till vår nya centralt belägna skola i området Urbanización La Alzambra / Nueva Andalucia, helt nya lokaler, samt stort inhägnat grönområde, vi har också en 25 meter stor pool, samt flera möjligheter för sport och fritidsaktiviteter.

miljo

Mer om skolan 

Upptäck mer om vår underbara skola, klicka dig vidare.